TUMOR

Vier jaar geleden werd er een goedaardige tumor in het hoofd van deze klant ontdekt, ter grootte van een tennisbal. De tumor werd operatief verwijderd en het restmateriaal werd via bestraling geëlimineerd. Tijdens een revalidatie periode van twee jaar werd destijds gewerkt aan conditie en het hervinden van het evenwicht.

 

MET DE RESTKLACHTEN MOET JE LEREN LEVEN

De artsen hadden duidelijk gemaakt dat eventuele restklachten na twee jaar niet meer zouden kunnen verbeteren en restklachten waren er zeker. En zo trad deze klant vier jaar later dan ook weinig hoopvol bij ons binnen.

 

STRUIKELEN EN VALLEN DOOR VERMINDERING VAN CONTROLE VAN HET BEEN

Doordat de fijne motoriek was aangetast had de klant geen goede controle meer over de aansturing van zijn been en ook het voelen van het been en de voet waren zeer beperkt.   Dit gaf problemen met lopen, hij struikelde heel vaak doordat de fijne motoriek ernstig verminderd was en hij  weinig controle over zijn rechter been had. Hierdoor was traplopen een ware uitdaging geworden om maar niet te zeggen; gevaarlijk. Ook evenwicht was nog een probleem waardoor hij zeer regelmatig ten val kwam, op straat, met alle nare gevolgen van dien.

 

BEHANDELING

Met de informatie van deze klant ging ik met hem aan de slag.

Zoals in al onze behandelingen startte ik met een houding analyse en daarna een aantal spiertesten, deze geven informatie over welke spieren te weinig actief zijn en welke spieren te veel actief zijn (gespannen). Als eerste gaf ik een beenzenuw ruimte door een bepaald peesbandje losser te maken. Door deze ingreep had hij direct meer kracht in een aantal beenspieren. Vol verbazing gaf de klant aan dat hij zijn been ook weer kon voelen tot en met zelfs de onderkant van zijn voet.

Ook in de heupregio konden we de spieren weer geactiveerd krijgen en om te kijken wat het lichaam hier mee kon, gingen we onze oefenruimte in.

 

STAAN OP ÉÉN BEEN

Het lopen bleek gelijk veel stabieler te gaan en meneer kon zelfs op één been staan zonder ondersteuning. Het was een emotioneel moment en hij wilde niet meer stoppen met lopen en dan weer op één been staan en weer lopen. “Het is ongelofelijk, ik kan weer lopen zonder te vallen!”, riep hij uit.

In de volgende behandelingen werd het gevoel in de voet nog beter, sensaties die hij lang niet meer gevoeld had en de hoop had opgegeven die ooit nog te voelen. Zelf deed de klant er ook alles aan want hij deed de oefeningen die ik hem opgaf elke dag en zo vaak als mogelijk.

Dit tezamen zorgde ervoor dat het vertrouwen in zijn eigen lichaam ook weer groeide en dit met elke sessie nog toeneemt.

 

HARDLOPEN

Binnen twee maanden kon hij zonder enige ondersteuning de trap op en aflopen en dat was een enorme mijlpaal. Hierdoor ging hij ook weer aan hardlopen denken. Hij bouwde het rustig op en geniet inmiddels twee keer per week van een heerlijk rondje hardlopen.

De reactie van de klant:  “Wonderbaarlijk! Ik ben er nu van overtuigd dat er nog veel verbetering gaat komen en dat had ik aanvankelijk niet meer verwacht na de uitspraken van de reguliere artsen.”

Het doen van de oefeningen is cruciaal in de samenwerking met onze klanten en ik ben ontzettend blij met de inzet van deze klant. Een blijvend en fantastisch resultaat is het gevolg!

Recente artikelen

Hieronder vind je de meest recente artikelen. Je vindt alle artikelen in het blogoverzicht.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

Lees verder
C-kracht ook voor mentale veerkracht

C-kracht ook voor mentale veerkracht

Lees verder
Vermoeidheidsklachten? Het kan wel eens aan je spijsvertering liggen

Vermoeidheidsklachten? Het kan wel eens aan je spijsvertering liggen

Lees verder

Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn

Heb je al langer last van complexe klachten? Kom langs en wij kijken graag, tijdens een gratis intakegesprek, of wij je kunnen helpen.