Mijn grootste passie en interesse is mijn werk als therapeut en coach en het mijzelf continu ontwikkelen daarin. Uiteraard heb ik ook hobby’s naast mijn werk. Voornamelijk sport (vooral tennis, fitness, wandelen, hardlopen) en álles wat met sport te maken heeft, reizen, lekker eten met vrienden en vriendinnen en alles wat met gezondheid te maken heeft.

Missie en visie

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te helpen met hun gezondheid op de meest natuurlijke manier. Dus niet met medicijnen en symptoombestrijding. Ik vind dat de huidige visie op de gezondheidszorg anders zou moeten. De gedachte is nu vooral “ik heb een kwaal, ik ga naar de dokter, de dokter schrijft een pilletje of crème voor en de kwaal gaat over”. Maar…, de kwaal gaat maar echt zelden over. We voelen de kwaal alleen minder door deze manier van  symptoombestrijding. Natuurlijk, ik generaliseer hiermee een hoop, dat weet ik. Maar in grote lijnen is dit de gedachte en de manier waarop wordt gehandeld bij klachten.
Er is in het huidige zorgsysteem niet of nauwelijks tijd voor onderwijzing of verdieping in de klacht. En daar ligt nou net het probleem. Mensen weten niet meer wat er met hen aan de hand is, de dokter zal het wel weten. Op deze manier zal er nooit worden gezocht naar de werkelijke oorzaak. Mijn visie op gezondheid is dat er ALTIJD gedacht moet worden vanuit het totale lichamelijk functioneren om tot de aard en dus ook de oplossing van aandoening of pijn te komen. Alleen op die manier activeer je het natuurlijke zelf-genezend vermogen van het lichaam.
Met het natuurlijke ‘totaal principe’ bedoel ik factoren zoals voeding, slaapkwaliteit, ademhaling, kracht- en conditietraining, stressmanagement en manuele behandeling van het lichaam. Alleen dit is, in mijn ogen, het complete plaatje van het menselijk functioneren.

Waarom ben ik dit gaan doen?

Ik ben mijn leven lang al net iets dikker geweest dan andere kinderen van mijn leeftijd. Absoluut geen overgewicht, maar wel altijd net iets voller. Nooit geweten dat mijn eetgewoontes hier een grote rol in speelden. Ik sportte onwijs veel en dat is waarschijnlijk wel mijn redding geweest.
Op school was ik geen hoogvlieger want ik was altijd met andere dingen bezig dan het studiemateriaal wat mij werd opgelegd. Ik kon het wel degelijk, maar ik had er gewoon niet zo’n zin in. Deze trend bleef aangehouden tijdens mijn middelbare schooltijd en ik besloot direct geld te gaan verdienen na deze fase. In de bouwsector. Mijn leven was altijd feest! Ik verdiende geld en ik gaf het in het weekend allemaal weer uit aan uitgaan en junkfood. Ik voelde me regelmatig moe, niet gemotiveerd en was nog steeds iets voller dan de rest. Hoe kon dat nou? Ik werk (fysiek) hard en ik sport regelmatig maar blijf dik… Little did I know. 
Naar mate ik ouder werd, merkte ik dat er een ondernemer in mijn genen zat.

The switch

Ik raakte verveeld bij een baas en zocht een nieuwe uitdaging. Ik startte mijn eigen schildersbedrijf op mijn 19e en heb deze daarna (zelfs in de crisisjaren) met toenemend succes gerund. Ook begon ik op mijn 19e met fitness (hetgeen me uiteindelijk op het rechte en juiste pad heeft gebracht) en ontmoette ik mijn huidige vriendin :D. Toen ik begon met fitness ontpopte er een nooit eerder ontdekte motivatie om meer te leren over het menselijk lichaam. Er bleven maar vragen omhoog komen en ik begon dagen en nachten lang te onderzoeken op internet. Ik had nooit gedacht dat ik weer zou gaan studeren. Na een periode fitness heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ben ik op advies van een personal trainer een studie gaan volgen in het weekend. Ik werd personal trainer. 

Ik had vanwege school een nogal lage dunk van mezelf want ik had mezelf aangepraat dat ik geen hoogvlieger en ook mijn omgeving had zoiets van ‘ja leuk joh, proberen kan altijd’.
Tot mijn en ieders grote verbazing bleek ik toch echt kennis te kunnen absorberen, als een spons! Als het me maar interesseerde. WAUW ik kan dit echt! Ik haalde met ongekende trots mijn diploma en als snel kreeg ik een baan aangeboden als personal trainer, met de vervolgstudie al weer op de planning, en dat allemaal naast mijn bouwbedrijf. Het bleek verdomd handig dat ik mijn eigen bedrijf had, want ik kon de opleidingen zelf financieren en ik ‘vrij nemen’ wanneer ik wilde.
 

Bezige bij 

Nu had ik dus 2 banen: overdag schilder en ‘s avonds en in het weekend personal trainer. Toen is het balletje qua cursussen gaan rollen, ik had de smaak te pakken en niemand ging mij meer tegenhouden. Ik kwam terecht bij de instantie Overload Worldwide, waarna mijn leven voorgoed veranderde. Hier heb ik de eerste revolutionaire skills geleerd om mensen in record tempo van hun pijnklachten af te helpen. Daarnaast heb ik mijn personal trainer skills verder uitgebreid. Ook kwam er voor het eerst nieuwe kennis tot mij vanuit het voedingsrijk. Ik kreeg inzicht in hoe voeding een directe relatie had met fysieke klachten en optimale prestaties. Al deze kennis integreerde ik meteen bij mijn klanten en de resultaten begonnen op te hopen. 

Ik haalde zulke goede en snelle resultaten met mijn behandel skills dat ik besloot nieuwe dingen te gaan ondernemen. Binnen no-time was C-Kracht Volendam geboren. Ik had vanaf nu 3 banen: een goed draaiende schilderzaak, personal training en C-Kracht op de kaart zetten. Privé besloot ik samen met mijn vriendin een huis te kopen en volledig (uiteraard zelf) te verbouwen. Ik geef toe dat dit wel een bezige periode was, waar ik ‘wel aardig wat inzicht’ heb gekregen in de factor “stress” en alles wat daarbij hoort.  

Ondertussen haalde ik module na module, maar de hoofdprijs was toch wel de TOP C module van OVERLOAD. Na 2 jaar, midden in mijn verbouwing, inwonend bij mijn schoonmoeder, had ik deze module op zak, samen met een zeer select gezelschap in Nederland.
Ik had het gevoel alsof ik in een niet te stoppen update van mijzelf was beland en begon me af te vragen, als ik dit kan, wat is er dan nog meer mogelijk? Zou ik dit misschien fulltime kunnen doen? Ik, Chris, de simpele schilder...

Volgende stap

Ons huis was klaar, we woonden, eindelijk! Maar toen kwam ook het besef dat ik bezig was met een niet vol te houden leefstijl. Er móest iets veranderen.
Er kwam wederom iets op mijn pad wat een enorm belangrijke rol heeft gespeeld in mijn carrière. Mijn talenten werden herkend door een partij welke ook bezig was dit concept uit te breiden. Alleen zij waren zakelijk gezien al veel verder dan ik.
Ik gaf mijzelf de kans om stapsgewijs minder te gaan werken in de bouw en meer te gaan werken als behandelaar. Daarna besloot ik ook te stoppen als personal trainer en vol voor het behandelen te gaan, uiteraard wel in combinatie met trainingsadvies (ik was immers al personal trainer) en voedingsbegeleiding.
Ik ging van deur tot deur, met mijn inklapbare behandeltafel, naar een eigen locatie in Volendam. De  samenwerking met de andere organisatie groeide en ik groeide. Steeds meer mensen hoorden over de kwaliteiten van C-Kracht en het aantal klanten groeide. Mijn droom werd werkelijkheid! Het hoofdstuk schilder kon ik afsluiten en ging vol voor mijn passie: mensen met (pijn)klachten helpen.

Vorming van de visie

Mijn studieproces ging in de tussentijd ook nog steeds door. Ik wilde nog meer weten over de relatie tussen voeding en ziekteleed. Ik besloot de Orthomoleculaire geneeskunde richting in te slaan. In Jip en Janneke taal betekent orthomoleculair ‘Wat is goed voor de cel’. Deze vorm van geneeskunde kijkt naar de interne en externe invloeden van voeding op het menselijk systeem. Ik viel van de ene in de andere biochemische verbazing. Ik begon patronen te zien in het ontstaan van de meest bekende welvaartsziektes waar zoveel mensen aan lijden. 

Ik behandelde veel, heel veel en daarbij vielen me ook steeds meer dingen op. Mijn anamnese werd naar mate mijn kennisniveau steeg, stapsgewijs uitgebreider. Ik kreeg meer informatie van mijn klanten over hoe ze in het verleden behandeld waren. Van hoe ze keken naar hun gezondheid, welke adviezen ze van hun zorgprofessionals kregen (denk dan aan huisarts, dokter, fysiotherapeut, internisten etc.) en hoe zij die oplossing voor zich zagen. Ik kwam tot een schokkende realisatie! Veel zorgprofessionals denken in hokjes en protocollen en de stijgende besparingen in de zorg maken het steeds lastiger om kwaliteit te bieden.
Daarom is de brug tussen reguliere geneeskunde en leefstijl zo belangrijk!

De gouden standaard

Ik zag het nu helder. Ik wou met C-Kracht een systeem creëren welke eigenlijk altijd de enige echte GOUDEN STANDAARD zou moeten zijn. Een systeem wat kijkt naar alle facetten van het menselijk functioneren, om zo tot de kern van het ziektebeeld of de pijnklacht te komen.
Dat pad bleef ik bewandelen door continue nieuwe kennis te vergaren. Opleidingen als Physis, medische basiskennis, preventieve functionele geneeskunde, lichaamsgerichte psychotherapeut (nog niet afgerond), mindset coaching via NLP practitioner en via verschillende particulier aanbieders gecombineerd met onze extreem effectieve behandelmethodes, wierpen hun vruchten af.
C-Kracht bleef groeien. Wegens omstandigheden ontkoppelde ik mezelf van de andere organisatie en opende een nieuwe locatie. Mijn team werd aangevuld met Joey Buskermolen en ruim 2 jaar later kwam Monique van Ingen, die allebei hun eigen avontuur hebben beleefd voor C-Kracht.
Alle drie werken we volgens de gouden C-Kracht norm en hebben de afgelopen jaren duizenden mensen met allerlei diverse gezondheidsklachten mogen helpen. Denk hierbij dan aan (complexe) pijnklachten, auto-immuunziekten, begeleiding bij ziekte, ziekte preventie, optimale (topsport) prestatie en voedingcoaching (afvallen, aankomen, gezond worden/ blijven, goede associatie met voeding).

Vandaag de dag

Bij het schrijven van dit blog woon ik sinds 2 weken in mijn nieuwe huis met splinternieuwe C-Kracht praktijk aan huis. Weer een nieuwe mijlpaal!

Wie mij had verteld dat ik 9 jaar geleden begon met studeren en dat ik op mijn 30e nog steeds bezig zou zijn, had ik pontificaal uitgelachen. Maar ja, toch kan het leven zo lopen. Ik ben zelf de grootste toeschouwer geweest van mijn eigen proces! Een proces wat nog lang niet stopt! De ontwikkeling van C-Kracht is tot op de dag van vandaag nog steeds bezig. Door mijn levensreis is er een onstilbare honger ontstaan om mensen te bereiken en te inspireren hun gezondheid in eigen hand te nemen. We zullen onszelf altijd blijven inzetten op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschap, zonder daarbij de praktijkervaringen uit het oog te verliezen

Ik kijk met trots terug op het afgelopen decennium, maar ik kijk nog meer uit naar het volgende, waar we vanuit C-Kracht nog vele duizenden mensen zullen helpen.
Mijn ambitie is om een miljoen mensen te bereiken en inspireren. Een zeer ambitieus doel waar ik elke ochtend  graag voor wakker wordt, want een goede gezondheid is dé basis voor oprecht geluk.

 

"It always seems impossible, until it's done."
Nelson Mandela

Recente artikelen

Hieronder vind je de meest recente artikelen. Je vindt alle artikelen in het blogoverzicht.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

Lees verder
C-kracht ook voor mentale veerkracht

C-kracht ook voor mentale veerkracht

Lees verder
Vermoeidheidsklachten? Het kan wel eens aan je spijsvertering liggen

Vermoeidheidsklachten? Het kan wel eens aan je spijsvertering liggen

Lees verder

Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn

Heb je al langer last van complexe klachten? Kom langs en wij kijken graag, tijdens een gratis intakegesprek, of wij je kunnen helpen.