Therapeut na therapeut

Al jaren kampte deze vrouw van rond de veertig met pijnklachten in haar rug en been. Het voelde alsof er stroom op haar been stond, het ene moment erger dan het andere. Als sportieve jonge vrouw gingen deze klachten haar stapsgewijs al meer beperken. Vooral na een dag werken of gewoon de huishouding doen, moest ze vaak al even een uurtje liggen onder invloed van pijnstillers. Ze merkte dat de zenuwpijn alsmede haar rugpijn steeds erger werd. Men kan zich voorstellen dat zij als oorspronkelijk fitte moeder van twee kinderen een enorm beperkt leven had. Wanneer ze wel eens uitging met vrienden en vriendinnen gooide de pijn vaak roet in het eten. Ze ging van de ene therapeut naar de andere om maar van haar klachten af te komen. Denk aan chiropractors, de osteopaat, verschillende fysiotherapeuten en masseurs – niets leek een blijvende oplossing te kunnen bieden. De wil was er zeker, maar het mocht nog niet baten.

 

Operatie was onvermijdelijk

Na verloop van tijd was het tijd voor de volgende stap: de dokter. Daar was het al snel duidelijk dat er een scan moest komen om in beeld te krijgen wat er op het diepste niveau mis kon zijn. De pijn moest dan tenslotte wel uit iets van een hernia of zenuwbeknelling komen, toch? De uitslag: er bleek een afwijking te zitten op een lage rugwervel. Dit moest de oorzaak zijn, maar wat betekende de oplossing voor haar? Het betekende dat ze geopereerd moest worden. De operatie zou de afwijking in de wervel corrigeren en dan zou de zenuw vrij komen te liggen met bevrijding van de pijn als gevolg. Er is met dit soort operaties wel altijd een grote ‘WAT ALS?’, en in deze kwestie luidde die als volgt: wat als de zenuw geraakt wordt tijdens de operatie, zijn er dan gevolgen voor de rest van mijn leven? Het antwoord op die vraag is JA. Deze operaties zijn risicovol en gek genoeg bieden ze vaak niet de oplossing die mensen voor ogen hebben. Een behoorlijk beangstigend idee dus, want dit waren niet de minste risico’s. Kon het dan echt niet anders?

 

Oplossing zonder operatie toch mogelijk!?

Bij C-kracht zien we veel van dit soort klachten, uitstraling in het been vanuit een beknelling in de heup of rug. Onze behandelmethodieken hebben in het verleden al veel mensen geholpen met deze problemen. Maar er was één probleem: mevrouw was nog geen klant bij C-kracht! Ik hoorde het verhaal via via en ik kon het niet laten om deze dame persoonlijk op te bellen om te voorkomen dat ze voor de risicovolle operatie zou gaan. Niet nadat ik er eerst alles aan had gedaan om de klacht te verhelpen. Na de introductie besloot ze mij een kans te geven.

 

We analyseerden en verzamelden allerlei gegevens van haar via haar specialisten, zoals foto’s en scans. Zelf voerden we daarop aansluitend diverse bloedonderzoeken uit en onderzochten we alle gezondheidsparameters zoals bloeddruk, bloedsuiker en hartritmevariabiliteit. Hieruit kwamen al interessante dingen aan het licht, zoals vitamine- en mineralentekorten. Deze losten we direct op door zowel haar voeding, suppletie-inname en lifestyle te optimaliseren. Verder ontdekten we veel verschillende zwakke schakels in haar spieren en bindweefsel, waardoor een belangrijk vermoeden van mij werd bevestigd: een overgespannen diepe bilspier leek het grootste probleem te zijn. Deze spier loopt dwars over de langste beenzenuw heen. Als deze zenuw om wat voor reden dan ook op hoogspanning komt te staan, ontstaat er compressie.

 

Na elke behandeling zagen we significant resultaat en na vier tot vijf sessies hadden we het ondenkbare bereikt: de pijn was zo goed als weg! Iets wat het reguliere medische circuit eigenlijk als onmogelijk beschouwde; want er zat toch een afwijking? Ja, dat klopt, maar een afwijking betekent niet altijd dat daar de klachten vandaan komen, dat vergeten heel veel mensen! Nu we het weefsel in de juiste staat hadden hersteld, misten we nog een heel belangrijk element om ook op lange termijn klachtvrij te blijven, namelijk het opbouwen van de belastbaarheid door middel van training. Dit gaat helaas niet zo snel als het losmaken van weefsel en heeft tijd nodig. Ze ontving trainingsrichtlijnen waar ze zich veilig op kon focussen en dat deed ze, weliswaar met vallen en opstaan maar wat deed (en doet) ze het goed!

 

Het leven weer in vol ornaat kunnen leven door wil

en doorzettingsvermogen

Laat ook dit verhaal weer een bewijs zijn voor onze bedrijfsquote ‘it always seems impossible, until it’s done’. Deze dame liet zich ook niet wijsmaken dat er dingen onmogelijk waren en pfoee wat heeft haar dat beloond. Een gelukkige, sportieve en fitte moeder is weer wie ze kan zijn doordat we haar pijnklachten samen onder controle hebben gekregen. Dit allemaal door middel van de gouden combinatie van behandeling, voeding, suppletie, lifestyle en training. Het doel was om de behandelfrequentie richting ons APK-termijn van ongeveer 8-12 weken te krijgen. Ook dit is gelukt.

 

Christiaan Kwakman,

C-Kracht behandelaar

Recente artikelen

Hieronder vind je de meest recente artikelen. Je vindt alle artikelen in het blogoverzicht.

Stress en pijn: hoe versterkt dit elkaar?

Stress en pijn: hoe versterkt dit elkaar?

Lees verder
Voeding en pijnklachten: hoe werkt dit?

Voeding en pijnklachten: hoe werkt dit?

Lees verder
Rugpijn: de voet speelt een cruciale rol

Rugpijn: de voet speelt een cruciale rol

Lees verder

Dus, plan direct een afspraak of een gratis pijncheck en lees ondertussen meer over onze unieke behandelmethode.