Hoe stress zorgt voor pijn ergens in het lichaam. 

Ik neem je mee naar het punt waar dit verhaal begonnen is. Een verhaal zoals die van zo velen. Herkenbaar en op een vergelijkbare manier veelvoorkomend. 

Drukke volle werkweken volgde elkaar op. Al maanden leven wij (mijn prachtige gezin en ik) in een grote verbouwing. Tijdens een verbouwing gaan dingen niet altijd zoals gepland. In plaats van naar de sportschool ga je een handje helpen, plannen aanpassen/wijzigen in de avond en dan natuurlijk nog ‘ eventjes ‘ de troep opruimen. Door een tekort aan tijd eet je toch wat makkelijker.  Zet daar een druk en leuk gezinsleven naast, waarbij de nachtrust regelmatig verstoord wordt en je hebt de ideale mix om de heftigste pijnklachten (zoals nooit tevoren!) te ervaren. 

En zo begon het…. 

Aansluitend aan deze periode gingen we op vakantie. Lekker met de auto naar Spanje. Na 1,5 uur begon de pijn in mijn rug al op te komen. Een kloppend steeds scherper wordende pijn rondom mijn stuitje. Een beetje meer aan de rechter kant. Elke nieuwe positie gaf wat verlichting. Na 2,5 uur was ik er klaar mee. Ik kon geen positie meer vinden en moest uit de auto. BEWEGEN!! Ik kon mezelf met pijn en moeite uit de auto krijgen en had een verkeersbord nodig om weer rechtop te kunnen staan. Na enkele stappen vloeide de pijn gelukkig weg. Gelukkig, het viel mee. 

Terug in de auto begon het spel opnieuw. Zo kon ik in periode’s van 2,5 uur het net aan uitzingen en toen weer strekken en wandelen. 

Aangekomen op vakantie begon het ontspannen. De eerste dagen nog wat last, maar daarna niet meer aan gedacht. Dat was een geruststelling zeg! 

De Terugweg 

Hetzelfde riedeltje voltrok zich op de terug weg. Helse pijnen, kloppen, uitstralend naar alle gebieden rondom mijn stuitje. Eenzelfde patroon herhaalde zich… Alleen nu met kortere intervallen. Een helse 15 uur. Met wat pijnstilling was het nog enigszins uit te houden. 

We mogen weer aan het werk

Thuis had ik nog een week vrij. Lekker bewegen en weer wat trainingen verder begon de werkweek weer. Dag 1 na de vakantie en we hadden weer zin om mensen te helpen. 

De ochtend ging lekker, maar na de pauze was het mis. Mijn rug werd steeds stijver en stijver en de pijn nam toe. Toch maar de laatste klanten verplaatst..uit voorzorg. De volgende dag stond ik op, gevolgd door de pijnlijkste 1,5 week uit mijn leven. Ik dacht dat het weg was. Maar geen pijn betekent helaas niet dat het probleem is opgelost. 

Ik voelde ook lichte zwelling op mijn stuitje en rechtop staan was onmogelijk. Ik kon alleen maar op de bank liggen. Pijnstilling pak ik er liever niet bij, maar het kon even niet anders. 

Het enige doel was om weer in beweging te komen. Op naar Chris. Het voelde daarna een stuk vrijer, maar zette zich weer vlug vast.  De volgende dag ook mijn gewrichten en bekken laten checken. De pijnstilling begon aan te slaan en de combinatie van de behandelingen, zorgde voor meer beweging. Werken was absoluut nog geen optie. 

Ik had alle tijd om alles op een rijtje te zetten. Liggend op de bank. Terug kijkend op deze periode, zag ik een patroon. Een patroon die er voor zou kunnen zorgen dat mijn lichaam zou gaan protesteren. Een gevalletje WANTS VS NEEDS. Iets wat ik wil of belangrijk vind, is niet hetzelfde als wat je lichaam nodig heeft. 

Goed voor jezelf zorgen 

De broekriem moest maar weer eens stevig worden aangetrokken. Ik moest mijn lichaam meer geven wat hij nodig had, zodat hij mij kon geven wat ik nodig had. GEEN PIJN MEER. 

De puntjes op de I;

  • 7,5 + uur slapen 
  • 500 gram groente
  • 3 stuks fruit 
  • 3 liter water
  • Supplementen consistent nemen 
  • minder koffie
  • eiwitrijkere maaltijden
  • minder bewerkte TROEP 
  • Conditionele prikkels geven
  • 2-3 keer per week krachttraining

Kortom; GOED ZORGEN VOOR JEZELF. 

Na een week kon ik weer normaal lopen en oefeningen uitvoeren. 3 dagen later kon ik mijn werk weer opbouwen. De eerste week op halve kracht. Daarna weer opgebouwd naar een volledige werkweek. Het heeft nog een week geduurd voordat ik weer vol aan de bak kon. Een wijze les dat niet goed voor jezelf zorgen ook kan zorgen voor grote problemen. 

Recente artikelen

Hieronder vind je de meest recente artikelen. Je vindt alle artikelen in het blogoverzicht.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

Lees verder
C-kracht ook voor mentale veerkracht

C-kracht ook voor mentale veerkracht

Lees verder
Vermoeidheidsklachten? Het kan wel eens aan je spijsvertering liggen

Vermoeidheidsklachten? Het kan wel eens aan je spijsvertering liggen

Lees verder

Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn

Heb je al langer last van complexe klachten? Kom langs en wij kijken graag, tijdens een gratis intakegesprek, of wij je kunnen helpen.