Dagelijks extreme hoofdpijn

Een jongedame van nog geen 20 jaar oud kwam met deze klacht bij C-Kracht. Zij wilde dolgraag van haar dagelijkse, extreme hoofdpijn af die haar al 5 jaar lang parten speelde. Studeren kost haar veel moeite, de extreme hoofdpijn vreet elke dag veel energie en gewoon genieten van het leven zoals dat hoort bij een jonge meid was in het gedrang.

Veel problemen al gevonden tijdens de intake

Bij het maken van de afspraak mailden wij haar onze uitgebreide vragenlijst, die zij vervolgens ingevuld retour stuurde. Met de antwoorden in de vragenlijst kunnen wij een inkijk krijgen in veel van je lichaamssystemen. Vervolgens meten we aan het begin van elke sessie altijd een aantal pijlers van gezondheid, waaronder bv de bloeddruk.

Al deze informatie nemen we in de behandeling mee. We zorgen dat gespannen spieren zich weer kunnen ontspannen en eventuele blokkades lossen we op. Het onmiddellijke effect hiervan is dat pijnklachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Daarnaast vielen een paar zaken op in het voedingspatroon, hydratatie niveau, ademhaling en haar ongelooflijke trek in suiker. Dit was al hele waardevolle informatie waar we direct mee aan de slag konden.

Van intake naar de praktijk: de aanpak

De ademhaling alleen al speelt een cruciale rol bij hoofdpijnklachten. De ademhalingsspieren zijn verbonden met het middenrif. Het middenrif is een platte koepelvormige spier die de bovenbuik en de onderbuik scheidt. Bij deze klant was het middenrif erg gespannen, daar merk je zelf niets van, maar het heeft wel invloed op de werking van vele spieren in het lichaam. Een belangrijke oorzaak van een gespannen middenrif is een te hoge ademhaling.

Vele mensen ademen hoog (een zogenaamde borstademhaling) terwijl een lage ademhaling (de buikademhaling) ons lichaam, en met name het middenrif, veel meer ontspanning geeft.

We startten met de manuele behandeling van het middenrif en de bijbehorende structuren. De ontspanning van het middenrif gaf direct meer ruimte om beter adem te kunnen halen. En dat gaf wonderbaarlijk veel ontspanning over het hele lichaam, zelfs de rug kwam er door in ontspanning.

Daarna oefenden we samen een goede ademhalingsoefening, waarbij het ademen naar de buik centraal stond. Deze unieke combinatie van behandeling én de juiste doelgerichte beweging maakte dat alle weefsels zich op een positieve manier aanpasten en de druk op haar hoofd viel weg.

Ze kreeg na deze succesvolle aanpassingen taken mee naar huis om het resultaat zo duurzaam mogelijk te maken, zoals:

  • Meer groente en fruit eten;
  • meer water drinken;
  • advies in de juiste supplementen;
  • ademhalingsoefeningen;
  • specifiek trainingsadvies.

Het bleek een perfecte cocktail te zijn voor duurzaam resultaat!

Vreemd om geen pijn meer te ervaren

Zoals we altijd na een behandeling doen, vroeg ik: Hoe voelt het nu voor je? Wat merk je? Haar gezicht straalde toen ze zei: “Ik heb nu helemáál geen hoofdpijn meer! Ik was vergeten hoe het is om me goed te voelen, jeetje wat een verschil!”

De klant is nu standaard bij ons onder controle om te zorgen dat deze klacht nooit meer terugkeert en de overige pijlers goed worden nageleefd. Zie het als een 'gezondheids stok' achter de deur. Tot op de dag van vandaag is zij hoofdpijnvrij!

Recente artikelen

Hieronder vind je de meest recente artikelen. Je vindt alle artikelen in het blogoverzicht.

Even voorstellen - Timo Keizer, nieuwe junior behandelaar

Even voorstellen - Timo Keizer, nieuwe junior behandelaar

Lees verder
De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

Lees verder
C-kracht ook voor mentale veerkracht

C-kracht ook voor mentale veerkracht

Lees verder

Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn

Heb je al langer last van complexe klachten? Kom langs en wij kijken graag, tijdens een gratis intakegesprek, of wij je kunnen helpen.