Jarenlang pijn en beperking

Een vrouw van 35 jaar komt bij C-Kracht met een noodkreet voor hulp. Ze is gediagnosticeerd met de chronische auto-immuun aandoening reumatoïde artritis. Dit is een ziekte waarbij het immuunsysteem een fout maakt en hierdoor eigen gewrichtsweefsel aanvalt, alsof het 'niet eigen' weefsel is. Hierdoor wekt het immuunsysteem continu ontstekingen op en zodoende werkt het systeem dus eerder tegen in plaats van voor je.

De klachten van deze vrouw zijn pijnlijke gewrichten (met name in de voeten, handen, heup, onderbeen en schouders) en spieren om deze gewrichten. Een ware ontsteking storm! Soepel bewegen is beperkt en pijnlijk. Langer dan 5 minuten rustig wandelen was onmogelijk. 's Nachts wakker vanwege pijn. Hierdoor werd het genieten van gezin, familie en vriendinnen steeds moeilijker. Kortom: ze leefde een enorm beperkt leven.

Alles en iedereen in haar omgeving moest wijken en zich aanpassen om deze klachten. Het was voor haar gezin al heel lang 'normaal' dat het zo ging. Helaas bood de medische wereld (verschillende medicijnen voor pijnstilling en ontstekingsremming en fysiotherapie) geen uitkomst. Vooruitzichten op een betere toekomst waren er niet. 

Bereidwillig om het roer maximaal om te gooien

Na het doorlopen van onze zeer uitgebreide anamnese, kwamen er voor ons een hoop potentiële triggers in beeld, waarvan de literatuur uitwijst dat ze een negatieve uitwerking kunnen hebben op het verloop van dit klachtenbeeld.

Dit is wat wij bij C-Kracht altijd doen: bestaande en de meest recente literatuur volledig uitspitten op zoek naar veilige en effectieve lifestyle interventies, die bij kunnen dragen aan het stoppen van ziekte leed of zelfs de genezing ervan.

Er waren ontzettend veel factoren die we konden optimaliseren. Denk dan aan voeding, hydratatie, slaap, beweging en onze manuele behandeltechnieken. Bij de meeste mensen pakken we de veranderingen stap voor stap aan, omdat de veranderingen anders te ingrijpend zijn. Bij deze vrouw niet, er is maar één manier voor mij en dat is voor de volle 100%". Zo gingen we, all the way!

In recordtijd haar leven terug

Een andere manier van eten, doelgericht supplementen slikken, veel hogere waterinname, meer slapen, krachttraining en onze unieke behandelmethode zorgden voor een fenomeen! Wat geen medisch specialist in al die jaren voor elkaar kreeg: er was sprake van verbetering! De heftige blokkades in haar voeten, onderbenen, schouders en armen kregen we significant verminderd door onze technieken, waardoor ze direct beter kon lopen. Door de aanpassingen in voeding en supplementen kreeg ze de 'ontsteking storm' onder controle. Gewrichten deden minder pijn, ze kon beter bewegen en slapen.

Deze aanpassingen gebeurden allemaal al in de eerste paar maanden. Zeer uitzonderlijk en de best mogelijke uitkomst bij een chronische aandoening. Zij zelf maar ook de mensen om haar heen wisten niet wat er gebeurde. Dit heeft niemand ooit durven dromen! 

Ook de gewichten met krachttraining gingen keer op keer omhoog en ze steeg zeer snel in haar belastbaarheid. Door deze nieuwe belastbaarheid kon ze weer spelen met haar kinderen, wandelen en uitgaan met vriendinnen en zelfs weer de boodschappen zelf doen. Ze ging van maximaal 5 minuten wandelen naar 1 uur pijnvrij! Allemaal dingen die voor de meeste mensen zo normaal lijken, waren nu zo bijzonder om weer te kunnen.

In harmonie samen verder

De euforie en levensverandering zijn bij haar en haar naasten tot op de dag van vandaag nog steeds van kracht. We hebben de consultfrequentie inmiddels af weten te bouwen tot 1 keer per 12 weken. Dan checken we haar lichaam van top tot teen grondig met onze manuele behandeltechnieken en bespreken we de leefstijl mogelijkheden, zodat we haar gezondheid nooit meer aan het toeval over zullen laten.

Recente artikelen

Hieronder vind je de meest recente artikelen. Je vindt alle artikelen in het blogoverzicht.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

Lees verder
C-kracht ook voor mentale veerkracht

C-kracht ook voor mentale veerkracht

Lees verder
Vermoeidheidsklachten? Het kan wel eens aan je spijsvertering liggen

Vermoeidheidsklachten? Het kan wel eens aan je spijsvertering liggen

Lees verder

Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn

Heb je al langer last van complexe klachten? Kom langs en wij kijken graag, tijdens een gratis intakegesprek, of wij je kunnen helpen.