Begin van de missie en visie, passie voor sport

Sport is altijd al een grote passie geweest in mijn leven; fitness, basketbal, skiën, Crossfit en nu sinds een aantal jaar Olympisch gewichtheffen. Een andere grote passie van mij is muziek! Hier ben ik ook veel mee bezig in mijn dagelijks leven als gitarist van meerdere bands.

In mijn jeugd ben ik enorm geïnspireerd door een aantal trainers die mij goed begeleid hebben in het halen van doelen in zowel prestaties, maar ook op mentaal gebied wat zich vooral uit in fysieke training. Hierdoor is bij mij een innerlijke missie ontstaan om mensen te helpen naar het behalen van hun doel; WAT DAT OOK MAG ZIJN!

Start van het opleidingen avontuur

Door deze passie ben ik na mijn middelbare school op zoek gegaan naar hoe ik de kennis kan opdoen om het ook in de praktijk uit te voeren. Ben toen naar de Sportacademie in Amsterdam gegaan met de intentie om personal trainer te worden.

Uiteindelijk ben ik tijdens deze opleiding veel meer geworden dan alleen PT’er; heb mijn Anwarter gehaald (skileraar diploma), turnleraar, freerunning-leraar en nog een aantal certificaties. Mijn specialiteit op dit gebied is wel het behandelen van blessures en (kracht)training.

Eigen mentale pijn als extra motivatie om mensen te helpen

Tijdens deze tijd heb ik mentaal flink in de knoop gezeten. Kampte met veel onzekerheid, veel moeite met verwerken/erkennen van problemen en emoties, en zette mezelf ALTIJD onderaan de ladder.

Hierdoor heb ik nooit voor mezelf leren zorgen en ben ik uiteindelijk in verslaving terecht gekomen als oplossing van mijn problemen. Dit heeft een flinke impact gehad op mijn leven in alle aspecten; gezondheid (mentaal en fysiek), contact met familie en vrienden, maar bovenal heb ik mezelf enorm veel geschaad in dit proces.

Na een aantal jaar in enorm destructief middelengebruik gezeten te hebben MOEST er een oplossing komen, voordat het gebruik fataal werd. Ik ben toen terecht gekomen bij Yes We Can Clinics, en dit HEEFT MIJN LEVEN GERED!

Ben sinds deze opname clean en vrij van alle middelen (8 april 2020 tot heden).

Tijdens deze opname ben ik NOG meer geïnspireerd geworden om mensen oprecht te helpen bij het halen van doelen en/of te helpen bij pijnklachten, wat dit ook mag zijn!

Een gamechanger: Overload Wordlwide

Ben verdergegaan met mijn zoektocht naar kennis in het vak en ben terecht gekomen bij Overload Worldwide. Hier heb ik geleerd om op het hoogste niveau te kunnen behandelen, trainen in verschillende systemen en veel kennis opgedaan over hoe het hele lichaam functioneert in alles wat het doet. Met deze kennis ben ik ook een tijd actief geweest als “Headcoach” van een sportschool.

Ben tot op heden nog steeds bezig met het verbreden van mijn kennis op het gebied van gezondheid, vitaliteit en training.

Van maanden lange stage, naar werkzaam als Junior-behandelaar en trainer bij C-kracht

Tijdens de opleiding wilde ik graag meer leren en betekenen voor mensen en ben ik bij C-kracht terecht gekomen. Was hier al een tijd klant, maar zag in (dankzij mijn opleiding) dat C-kracht een van de weinige praktijken is waar op deze manier gewerkt wordt. Hier wilde ik meer van!

We zijn toen de samenwerking aangegaan en ben begonnen als aspirant-behandelaar waarin ik veel heb meegekeken in behandelingen.

Sinds kort mag ik mezelf junior-behandelaar noemen en is voor mij het pad geopend om mensen te helpen in de praktijk! 

Dus; kamp jij met blessures, pijnklachten, gezondheidsproblemen of andere klachten m.b.t. gezondheid?

Plan dan snel een afspraak en ik help je hier heel graag mee!!

De koffie staat al klaar ;)

Recente artikelen

Hieronder vind je de meest recente artikelen. Je vindt alle artikelen in het blogoverzicht.

Even voorstellen - Timo Keizer, nieuwe junior behandelaar

Even voorstellen - Timo Keizer, nieuwe junior behandelaar

Lees verder
De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

Lees verder
C-kracht ook voor mentale veerkracht

C-kracht ook voor mentale veerkracht

Lees verder

Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn

Heb je al langer last van complexe klachten? Kom langs en wij kijken graag, tijdens een gratis intakegesprek, of wij je kunnen helpen.