Kan C-kracht mij helpen om op een natuurlijkemanier mijn burn-out volledig achter me te laten?

Sinds de burn-out waren er klachten die niet meer weggingen. Zo bleef Eric schouder- en nekklachten houden en ook bleef hij spanning voelen in zijn lichaam; hij kon de ontspanning niet meer vinden in zichzelf. Hierdoor bleven de naweeën van de burn-out al 5 jaar aanhouden. Direct bij het starten van de dag waren de nek- en schouderklachten aanwezig. Verder gaven bepaalde werksituaties nog stress en ook leuke activiteiten, zoals een weekendje weg, leverden spanning op.

We begonnen de samenwerking bij het begin en dat was uitleg over het stresssysteem. Ons stresssysteem is gemaakt om onze kans op overleven in allerlei situaties te vergroten. Nu worden wij mensen hier in de huidige tijd doorgaans weinig echt op de proef gesteld; de gevaren zoals die er honderden jaren geleden nog waren – daar is weinig meer van overgebleven. 

Dat maakt dat wij een stuk veiliger zijn, maar … ons overlevingssysteem stamt nog uit de oertijd! Bij een disbalans in een van onze lichaamssystemen slaat ons overlevingssysteem direct aan, met vele lichamelijke gevolgen. Een van de gevolgen is dat onze hartslag en bloeddruk omhooggaan en we worden klaargemaakt om te vechten of te vluchten voor de situatie door middel van stresshormonen die ons sterker en sneller maken. Tevens gaan onze spierspanning en ademhaling omhoog: het lichaam is in een hoge staat van alertheid gekomen.

In onze huidige maatschappij is dit vaak een interne situatie die wij niet echt opmerken en het aanstaan van deze alertheid, het overlevingssyteem, kan chronisch worden. In dat geval gaan de stresshormonen, de hogere bloeddruk en hartslag en de continue alertheid tegen ons werken. We raken er vermoeid door en we moeten meer en meer ons best doen om onze taken te blijven uitvoeren. De uiteindelijke uitputting kan toeslaan en daar is de dan burn-out: we zijn volledig opgebrand.

TERUG NAAR DE BASIS

In de behandeling van Eric gingen we daarom helemaal terug naar de basis: wat heeft een lichaam nodig om alle systemen weer in ontspanning te krijgen en vandaaruit weer tot een sterke basis te komen waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer goed zijn werk kan doen?

WERKEN AAN RESULTAAT

Door direct in de eerste sessie disfuncties in spieren te herstellen, konden de stijf geworden spieren weer ontspannen. Dit bracht een ontspanning die Eric al heel lang niet meer gevoeld had in zijn lichaam.

Ondertussen hadden we het tijdens de sessie over voeding en adviseerde ik wat aanpassingen die het lichaam meer zouden ondersteunen. Ook gingen we aan de slag met ademhaling, stressmanagement en het ontspannen van het zenuwstelsel.

Het totaal van de aanpak zorgde ervoor dat Eric zich heel snel beter kon ontspannen, minder lichtgeraakt werd en hij zelf veel beter in staat was om zijn grenzen aan te geven en te doen wat goed is voor zijn mentale en lichamelijke staat.

Als gevolg ging Eric beter functioneren op zijn werk, werd hij thuis weer gezelliger, het sporten ging weer goed en … kreeg hij complimenten uit zijn omgeving over hoe goed hij er tegenwoordig uitziet.

 

Een fantastisch resultaat en een blije klant!

Wij zijn uiteraard enorm trots op Eric: dat hij alle adviezen van Monique zo goed heeft opgevolgd en zichzelf deze aanpassing helemaal eigen heeft gemaakt!

Vraag jij je nu af of jouw stresssysteem ook chronisch aanstaat?
Neem gerust contact met ons op.

 

Recente artikelen

Hieronder vind je de meest recente artikelen. Je vindt alle artikelen in het blogoverzicht.

Even voorstellen - Timo Keizer, nieuwe junior behandelaar

Even voorstellen - Timo Keizer, nieuwe junior behandelaar

Lees verder
De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

De pijn in mijn rug was zo heftig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest.

Lees verder
C-kracht ook voor mentale veerkracht

C-kracht ook voor mentale veerkracht

Lees verder

Je wereld zal nooit meer hetzelfde zijn

Heb je al langer last van complexe klachten? Kom langs en wij kijken graag, tijdens een gratis intakegesprek, of wij je kunnen helpen.